Concert Hall Studio no.1, Danish Broadcast, Denmark


This renovated concert hall in Copenhagen designed by V. Lauritzen and inaugurated just after World War II has through the years suffered the facility for the musicians to hear each other properly.

The picture of the stage discloses all too clearly the reason: all sound energy is immediately directed towards the audience from the widely fanshaped walls and the high vaulted ceiling. Our co-operation with the Acoustic Lab at the Technical University, J. H. Rindel and A.C.Gade proved by model tests and live experiments that a successful remedy could be obtained by a combination of inclining wall reflectors and a light array of small plexiglas reflectors over the stage area.

The remedy was acclaimed by both musicians, conductor and critics at the reopening in 1989.